Jdi na obsah Jdi na menu
 


Yoda

12. 6. 2010

yoda-poza.jpg

Yodův původ a rasa, ze které pocházel, jsou neznámé, jeho mistrem byl N'Kata Del Gormo. Byl nejstarším a nejváženějším členem Rady Jediů. Měří pouhých 65 cm.

Když Yoda poprvé vstoupil do Chrámu Jediů, vzpomínky na válku mezi Jedii a Sithy byly ještě čerstvé. Od té doby tento mistr zažil plný rozkvět řádu Jediů a Republiky. V posledních dvou staletích si však Yoda uvědomoval postupný návrat temné strany Síly, a přestože se blíží konec válek klonů, předvídal, že nejhorší okamžiky řád Jediů teprve čekají.

Moudrý Yoda je, podobně jako Mace Windu, uznávaný po celé Galaxii a jeho slovo má velkou váhu a všichni členové Rady mu naslouchají. Během svého života cestoval po Galaxii a navštívil stovky světů ve své snaze porozumět Síle. Po více než osmistech letech je zamyšlený a spíše než akci dává přednost pečlivému pozorování.

Když se setká s Anakinem, prohlásí, že chlapec je příliš starý na trénink a cítí v něm nebezpečné emoce, které ho mohou vést k temné straně. Po letech bude učit syna Anakina – Luka poznání Síly. Po pádu Anakina Skywalkera se Yoda přestěhoval na Dagobah. Můžeme se pouze dohadovat o důvodech, které jej k tomu vedly. Je možné, že tak učinil aby se ukryl před zrakem Císaře, v blízkosti zlého, pokrouceného stromu, pod nímž patrně zahynul nějaký Temný Jedi.

Strom mu sloužil jako štít a také jako místo, kde zkoušel své žáky, včetně Luka Skywalkera, který za ním přišel, aby získal výcvik Jedi a porazil Darth Vadera. Mistrův poslední student však Yodu opustil na riskantní akci, která mohla ohrozit nejen jeho a jeho přítele, ale i naděje na vzkříšení Rytířů Jedi, kteří byli téměř vyhlazeni Císařem a jeho služebníkem – Darth Vaderem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář